Matt Fitzpatrick continues his show in Romeby   |  VIEW 1483

Matt Fitzpatrick continues his show in Rome

The second round of the Italian Open gets underway, on the course of the Marco Simone Golf & Country Club (par 71), in Rome. Matt Fitzpatrick, who led the first round alone, completed the second 18 holes with a partial of 69 (-2) out of a total of 134 (65 69, -8) strokes.

Seven birdies and four bogeys for the number 11 in the world.

Matt Fitzpatrick, results

Among the English, good performance also for Tom Lewis (135, -7) and Luke Donald (137, -5). The captain of the Europe team at the Ryder Cup 2023, after a great start, paid dearly for two bogeys in the final.

The second round of Rory McIlroy and Francesco Molinari also comes alive. And if the world number 2 is looking for confirmation, the blue is chasing redemption. There is also expectation for Filippo Celli, yesterday the best among the Italians.

Matthew Thomas Fitzpatrick (1994) is een Engelse golfer. Matthew groeide op in Sheffield, waar hij naar de Hallam lagere school en de Tapton School ging. Matthew speeld sinds 2011 toernooien die meetellen voor de wereldranglijst.

Hij werd dat jaar 2de bij de Carris Trophy en het Yorkshire Amateur. In April 2012 won hij de Hampshire Salver in een tie met Jack Barlett. Dit werd een droomjaar. Hij kwalificeerde zich voor het Brits Open. Na ronde 2 kwalificeerde hij zich, net als amateur Jimmy Mullen, voor het weekend, en hij eindigde met +19 als beste amateur en verdiende de Zilveren Medaille.

Fitzpatrick werd begin augustus 2de bij het Engels Amateur en won twee weken later het US Amateur, hij was daarmee de eerste Engelse winnaar sinds 1911. Finalist was Oliver Goss. De twee finalisten kregen een invitatie voor de volgende edities van de Masters, en Fitzpatrick kreeg een uitnodiging voor het US Open en het Brits Open op voorwaarde dat hij dan nog amateur was.

Zijn jongere broer of him Alex was zijn caddy of him. Na deze overwinning stond hij nummer 1 op de wereldranglijst, waarvoor hij de Mark H. McCormack Medaille kreeg. Ondertussen ging hij in 2013 studeren aan de Northwestern-universiteit en golfde hij voor de Wildcats In de week voor de Masters stond hij nummer 2 op de wereldranglijst.

Hij miste de cut, Oliver Goss eindigde als beste amateur. Fitzpatrick speelde de Georgia Cup maar verloor met 3 & 2 van Garrick Porteous, de nummer 8 van de wereld. Als winnaar van het US Amateur mocht hij in juni meedoen aan het US Open. Hij haalde de cut, en speelde de laatste ronde onder par en was de enige en dus beste amateur.